Manga Berserk va continua si dupa moartea autorului

Berserk, seria manga de fantezie întunecată creată de regretatul Kentaro Miura, va relua în curând publicarea în revista Young Animal.

Potrivit Manga Mogura, seria manga Berserk va fi reluată începând cu numerele 9-10 ale revistei Young Animal pe 28 aprilie. Ultimul număr creat de Miura înaintea decesului său neașteptat a fost Capitoul 364, “Lacrima Rouăi Dimineții”, publicat la 10 septembrie 2021.

După vestea morții lui Miura, Kouji Mori – un apropiat prieten al lui Miura – a anunțat că va continua Berserk pe baza informațiilor transmise de creatorul seriei decedat. Studio Gaga, studioul de producție al lui Miura, a preluat responsabilitatea ilustrațiilor. După o pauză de nouă luni după moartea lui Miura, Mori și Studio Gaga au lansat Capitoul 365, “Adormirea Lunii Descrescute”, în iunie 2022. Au mai fost lansate șase capitole înainte de a intra într-o pauză de trei luni care a început în ianuarie.

Miura a murit pe 6 mai 2021 avand 54 de ani. Știrea morții lui Miura a readus în prim-plan subiectul problemelor de sănătate ale creatorilor de manga, în special ale celor care suferă fizic din cauza epuizării. Eiichiro Oda, creatorul One Piece, crede că seria ar putea continua fără el în cazul în care ar muri brusc. Declarația îngrijorătoare a lui Oda dintr-un interviu din 2017 a reapărut după ce autorul a anunțat că se luptă cu lipsa de somn în martie.

Berserk este o serie de acțiune epică și orientată spre adulți, care a început să fie publicată în 1989. Seria este centrată pe “Spadasinul Negru” Guts, în timp ce cutreieră lumea fantastică și crudă alături de “Banda Vulturului”, o grupare de mercenari condusă de enigmaticul lider Griffith. Manga celebră este cunoscută pentru prezentarea sa brutală și povestirea tragică, abordând subiecte grele. Berserk a fost inspirată de serii precum Fist of the North Star și, la rândul său, a inspirat serii precum Attack on Titan și jocurile video Dark Souls. De asemenea formatia rock heavy metal Beast in Black isi are originea tot in jurul seriei Berserk.

Diverse emisiuni și filme animate bazate pe Berserk au fost lansate de-a lungul anilor, începând cu seria TV din 1997, care a avut 25 de episoade. Un omagiu adus lui Miura a fost difuzat în ultimul episod al lui Berserk: The Golden Age Arc – Memorial Edition.

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte