Blame! este un film de animație SF regizat de Hiroyuki Seshita și bazat pe seria manga cu același nume scrisă și ilustrată de Tsutomu Nihei. Filmul a fost lansat pe Netflix în 2017 și a devenit popular datorită graficii sale impresionante și a povestirii sale complexe.

Povestea are loc într-un viitor îndepărtat, unde o civilizație avansată de roboți a preluat controlul și a început să construiască structuri gigantice numite “Megastructure”. Oamenii sunt îndepărtați și ignorați de această nouă societate, iar puținii supraviețuitori încearcă să supraviețuiască în lumea plină de primejdii a acestor structuri uriașe. Protagonistul Killy este un războinic solitar care călătorește prin Megastructure în căutarea genelor Net Terminal, o modalitate de a restabili accesul la rețeaua computerizată care controlează structurile.

Unul dintre punctele forte ale filmului este grafica. În timp ce majoritatea animațiilor SF se bazează pe liniile și culorile strălucitoare, Blame! se concentrează pe textura și detaliile structurilor uriașe. În fiecare cadru, putem vedea detalii înfricoșătoare ale construcțiilor, precum și efectele de lumină și umbre care creează o atmosferă sumbră și misterioasă.

De asemenea, povestea este complexă și fascinantă. În timp ce Killy își continuă călătoria prin structuri, el întâlnește o varietate de personaje, de la umanoizi corupti și luptători puternici, la roboți autonomi și inteligențe artificiale avansate. Toate aceste personaje contribuie la o poveste plină de aventură și mister, care ne face să ne întrebăm cine sunt cu adevărat cei care controlează Megastructure și ce se află la capătul călătoriei lui Killy.

Un alt aspect remarcabil al filmului este coloana sonoră, care este compusă de Yugo Kanno. Muzica se potrivește perfect cu atmosfera misterioasă și sumbră a filmului și adaugă o tensiune emoțională puternică în scenele de acțiune.

În concluzie, Blame! este un film de animație SF impresionant, cu grafică remarcabilă, o poveste complexă și misterioasă și o coloană sonoră puternică. Fanii genului SF vor aprecia cu siguranță acest film și vor fi impresionați de detaliile și textura structurilor uriașe.

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte